Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър БТВПремиерът и ние призовавахме хората да даряват реконвалесцентната

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър БТВПремиерът и ние призовавахме хората да даряват реконвалесцентната
Коментари Харесай

Д-р Павлина Михайлова: Призовават хората да даряват плазма, а няма апарати

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Кадър БТВ

" Премиерът и ние призовавахме хората да подаряват реконвалесцентната плазма, а няма задоволително апарати за това. И ние млъкнахме. Това показа в предаването " Лице в лице " по bTV доктор Павлина Михайлова, ръководител на сдружението " Лечение на COVID-19 с реконвалесцентна плазма ".

Д-р Михайлова изрази насладата си от обстоятелството, че има много искащи, които желаят да дарят кръвна плазма за лекуване.

Това може да бъде направено в два центъра – ВМА и Националния кръвен център, в който за момента има два такива специфични апарата. В понеделник се чака да проработи и центърът във Варна, разяснява тя.

По думите й би било хубаво във всеки регионален град да се отвори един пункт за даряване на кръвна плазма, само че добави, че за задачата би трябвало да бъдат закупени нужните апарати, които вървят на цена сред 25 и 30 000 лв. за втора ръка.

Реконвалесцентната плазма съдържа антитела. Тя се взима от преболедувал, който е изкарал COVID-19, и се прелива на болен с ковид и това е един способ на лекуване, който е ефикасен и който оказва помощ.

Тя изясни, че лекуващият доктор е този, който взема решение кой пациент да бъде лекуван с такава кръвна плазма.

Има си аршин, защото плазмата се ползва в даден интервал от болестта, уточни доктор Михайлова и означи, че с реконвалесцентната плазма се лекуват пациенти, които са в среднотежко и в тежко положение, разясни гостенката в студиото.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР